Bouke OldenhofActueel

De lytse prins

Iepenloft Opsterân zal van 24 mei tot 10 juni de friestalige voorstelling 'De lytse prins' spelen. Een muziekale voorstelling voor jong en oud gebaseerd op het boek De kleine prins van Antoine de Saint-Exupé.

Informatie en speellijst: www.iepenloft-opsterland.nl

Veteranen

Toneelgroep Het Volk speelt 'Veteranen', een op hen aagepaste versie van het Friestalige Feteranen. De tournee bestaatuit meer dan 80 voorstellingen door heel NEderland. Begin mei, ook op Dodeherdenking, staat het stuk in De Toneelschuur in Haarlem. Op vrijdag 6 oktober is de laatste voorstelling op een heel bijzondere plaats: Ieper in België, waar nog steeds elke avond The Last Post wordt geblazen voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Informatie en speellijst: www.toneelgroephetvolk.nl

Rolbrug

In het Bernleftheater op Helwerd, in de buurt van Usquert, spelen Nina Werkman en Dré Oudman 'Rolbrug'; een reprise van de voorstelling waarmee ze rond 2000 successen vierden in het toen nog bestaande amateurtheatercircuit van het NCA.

Voorstellingen op 19 en 26 maart, 9, 23 en 30 april, en 14 mei 2017: www.bernleftheater.nl

King A

De jeugdtheatervoorstelling 'King A', waarvan ik de openingsscène schreef, beleefde twee tournees bij Het Laagland, en heeft op het repertoire gestaan in verschillende Europese steden.In Duitsland en Duitstalige gebieden is het niet ongebruikelijk het stuk op het repertoire te houden en het een of meerdere seizoenen later weer te spelen.

Dit halfjaar gaat de voorstelling in Salzburg in première (26/4 - 19/5; www.salzburger-landestheater.at), wordt hij hernomen in Regensburg (16/3-24/3; www.theater-regensburg.de), en door leerlingen gespeeld in Lörrach (11/13-5) op de Kaufmännische Schule.

Stein auf Stein

Theaterhaus Ensemble is in Frankfurt gevestigd in een oude joodse bakkerij en feestzaal, midden in de voormalige joodse wijk. Ieder voorjaar hernemen ze de jongerenvoorstelling 'Stein auf Stein, over de (on)mogelijkheid om je voor te stellen wat er in de oorlog gebeurd is.

Voorstellingen op 7 tot 11 juni: www.theaterhaus-frankfurt.de

Witte en het wilde paard

Bij Uitgeverij Azul kids verscheen eind 2016 mijn jeugdroman 'Witte en het witte paard', een bewerking van de jubileumvoorstelling van poppentheater Elout Hol en zijn Theater Gnaffel.

Inlichtingen: www.azulkids en uw boekhandel. Of lees meer door hier te klikken.Fan letter soarch

De bondel Fan letter soarch bestiet ût trije stikken: 'Lette ropping', 'Rispinge' en 'Juster is fuort'. Foar wa't de teksten nochris neil êze wol. Voor mensen die de stukken in het Nederlands willen opvoeren: neem contact op! Een mooie gelegenheid om een Nederlandse vertaling te maken!

Inlichtingen: www.bornmeer.nl en uw boekhandel.

Under de toer

Samen met o.a. Jos Thie, Tamara Schoppert, Freek van Duijn en Sjoeke-Marije Wallendal ben ik betrokken bij Under de toer, een project waarin verhalen in en om Friese kerken worden verbeeld in een manifestaties met medewerking van een kunstenaar en plaatselijke toneelverenigingen, muziekkorpsen en dergelijke. Op 18 mei wordt de selectie van 30 gepresenteerd uit de 86 voorstellen, die door de medewerking van het Prins Bernhard Cultuurfonds gerealiseerd kunnen worden. Ook ben ik betrokken bij de 31e voorstelling: de openingsvoorstelling 'Marijke Muoi, revolutie in Fryslân' van Leeuwarden/Fryslân Kulturele Haadstêd 2018.